Sultan Papağanları Hakkında Bilgiler

26-02-2024 15:34
Sultan Papağanları Hakkında Bilgiler
Sultan Papağanı:

Kakadugiller Ailesine ait bu beyaz, gri kuşlarımız genelde darı, çekirdek, havuç benzeri çeşitli yemlerle beslenirler.

İnsanlara alışmaları biraz yem ile kolaylaşabilir.

Bu kuşlarımız genel olarak kalabalık ortamlara bayılırlar ancak kafeste kapalı kalmaktan hiç hoşlanmazlar.

Erkek kuşların çenesi dişilerine göre daha kuvvetlidir.

Ortalama yaşam süreleri 15-25 yıldır. Genel olarak sıcak havadan yani 15 derecenin üstünde ki havalardan hoşlanırlar. Kendileri sıcak iklim türleri olduğu için soğuk havada hasta, yorgun düşebilirler.



Sultan Papağanlarında Cinsiyet Ayrımı:

Erkek ve dişi ayrımını genel olarak ötme biçimlerinden ayırt edebiliriz.

Erkek bir sultan papağanı uzun, ıslık biçimde ötüşler sergiler (aynı zamanda taklit yapmaya meyillidirler) dişiler ise tek tip ötüş gösterir ve taklit yetenekleri gelişmemiştir.

Belirli bir dönemi atlattıktan ve vücudunun ilk tüylerini döktükten sonra sultan papağanlarının sırt tüylerindeki çizgiler azalıyor ve hatta yok oluyorsa (bazı mutasyonlarda) kuşun erkek olduğunu eğer çıkan yeni tüyler de çizgili, benekli yani desenli çıkıyorsa dişi olduğunu gösterebilir tabi tüy biçimi ve ötüş şekilleri kesin cinsiyet tayinini sağlamaz, kesin bir cevap için tüylerden biri ile DNA testi yapılabilir.



Sultan Papağanlarında Beslenme:

Sultan papağanları pek çok meyve ve sebze türünü tüketebilir ancak eğer abartılı olarak meyve ve sebze ağırlıklı besleniyorsa, bu durum kuşun ishal olmasına ve dolayısıyla ölümüne sebep olabilmektedir. Pek çok bitkinin tohumuyla beslenen sultan papağanları özellikle ayçiçeği çekirdeği yemeyi çok severler. Dal darı ve muhabbet kuşu yemi gibi diğer besinlerle de beslenebilirler. Aynı zamanda yulaf gibi tahıllar ve yumurta gibi ek gıda takviyesi yapılabilir.



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.