Kediler Neden Mırlar ?

26-02-2024 14:40
Kediler Neden Mırlar ?

Kediler bizi gördüklerinde yanımıza gelip kendilerini sevdirmesi ile gizemli bir şekilde neden mırladığını merak etmiş miydiniz ?

Kediler; her anlarında mırlayabilirler. Mesela hastayken ve mutluyken, sinirliyken de mırlayabilirler.
Bizi gördükleri anda dahi yanımıza gelip mırlayarak sürtünebilirler. Bu onların oyun oynamak ve okşanmak istedikleri anlamına gelir. Tabii bu durum yavruyken daha farklı bir anlam kazanabilir. O dönemlerde ise bağ kurmak sizi annesi ve ya babası olarak görmek istediğini düşünebiliriz.

Korku ve endişe ve stres altında mırlayarak kendilerini sakinleştirebilme özellikleri vardır.

Acı ve rahatsızlık içerisindeyken de 20 ila 150 hertz arasındaki frekanslardaki titreşim tedavisi ile kemiklerin, tendonların ve yaraların iyileşme hızının arttığı bilinmektedir. Kedilerin mırlarken bu frekans aralıklarında kalması kendilerini iyileştirmek ve acılarını azaltmak için mırlamaları sonucunu doğurur.

Peki Mırlayan Bir Kediyle Nasıl İletişim Kurmalıyız ?

Kedilerin mutlu olduğunu, korktuğunu, ağrı çektiğini ya da strese girdiğini gösterebilen mırlamanın kedi sahipleri tarafından doğru yorumlanması gerekir. Örneğin kedinin oyun oynarken mırlaması bir anda agresifleşiyormuş gibi yanlış bir şekilde değerlendirilebilir.

Gözleri kocaman olmuş ve kulakları geriye yatmış bir kedi mırlıyorsa onunla temas etmek için beklenmesi gerekir. Sakinleşme ihtiyacının öne çıktığı bu gibi anlarda kedilerin kendilerini güvende ve mutlu hissedecekleri ortamlar yaratılmalıdır. Kendi kendine mırlayan ve son dönemde çok da ortalıkta görünmeyen bir kedinin yakından gözlemlenmesi önemlidir. Kediler hastalıklarını saklamaya çalışan canlılar olduğundan davranış değişikliklerine ek olarak mırlamaları veteriner hekimlerin ziyaretine götürülmelerini gerektirebilir.



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.